Неоспорима историческа истина е - Гоце Делчев се е обявявал за

...
Неоспорима историческа истина е - Гоце Делчев се е обявявал за
Коментари Харесай

Mакедонският президент: Гоце Делчев се е обявявал за българин, но се е борил за независима македонска държава

Неоспорима историческа истина е - Гоце Делчев се е обявявал за българин. Но не е ли историческа истина, и то 100-процентна, че Гоце Делчев се е борил за македонска страна - автономност, самостоятелна страна? А даже най-после е оставил наследство неговите кости да почиват в самостоятелна Македония.

Това разяснява македонският президент Стево Пендаровски в изявление за телевизионния канал Алсат - М.

Не съществува нито един документ, който да свидетелства, че Гоце Делчев се е борил за Велика България или за Санстефанска България, нито негово изказване, нито даже негова позиция, преразказана от съвременниците му, че Гоце Делчев се е борил за присъединението на тогавашната провинция в Османската империя Македония към България, каза  Пендаровски.

Значи, в случай че ви интересува, както споделят някои политици - истината и единствено истината, добре. Неоспорима историческа истина е, че той се е обявявал за българин в този исторически подтекст, също както е безспорна историческа истина и факт, че се е борил за македонска страна. Ето ви формулировката, подпишете я и дайте да не сътворяваме проблем там, където не би трябвало да има. Ние не можем като държава да преглътнем тезата, че от 1944 година нататък ние сме се събудили една заран и сме споделили " Ей, в действителност в този момент сме македонци, дайте оттук насетне да беседваме ", тъй като това е политически метод, който няма да ни води на никое място, съобщи македонският президент.

Твърдя, че това тепърва ще става политически проблем, в случай че методът от българска страна продължава да бъде подобен, предупрежава Стево Пендаровски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР